Skopové pečené s bylinkami a vínem
Suroviny na skopovou pečeni s bylinkami a vínem:
1 kg skopového hřbetu
3 cibule
5 stroužků česneku
100 g celeru
200 g mrkve
4 rajčata
0,7 l červeného vína
3 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička brotanu
4 lžičky šalvěje
2 bobkové listy
8 jalovčinek
pepř
sůl
Příprava skopové pečeně s bylinkami a vínem:
Skopové maso zbavíme přebytečného tuku, přendáme do pekáčku, potřeme
rozmarýnem, brotanem, šalvějí a jalovčinkami. Přidáme 1 nakrájenou
cibuli, česnek, celer, přelijeme červeným vínem a necháme přes noc
v lednici uležet. Potom maso z marinády vyjmeme, osušíme, osolíme,
opepříme a prudce na oleji opečeme. Marinádu přecedíme, koření a
zeleninu přidáme k masu, přidáme část marinády a dusíme asi hodinu.
Potom přidáme pokrájenou mrkev, zbylou cibuli a dál pečeme. Podle potřeby
podlijeme vývarem, vodou nebo zbylou marinádou. Když je maso červené,
přidáme rajčata pokrájená na půlky a pečeme ještě asi 5 minut.
Podáváme s těstovinami nebo s rýží.
Tagy: recepty s rozmarýnem, recepty s jalovčinkami, recepty se šalvějí, recepty s bylinkami, recepty s brotanem, recepty ze skopového masa, artemisia abrotanum