Skopové pečené s bylinkami a vínem

Suroviny na skopovou pečeni s bylinkami a vínem:
1 kg skopového hřbetu
3 cibule
5 stroužků česneku
100 g celeru
200 g mrkve
4 rajčata
0,7 l červeného vína
3 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička brotanu
4 lžičky šalvěje
2 bobkové listy
jalovčinek
pepř
sůl

Příprava skopové pečeně s bylinkami a vínem:
Skopové maso zbavíme přebytečného tuku, přendáme do pekáčku, potřeme rozmarýnem, brotanem, šalvějí a jalovčinkami. Přidáme 1 nakrájenou cibuli, česnek, celer, přelijeme červeným vínem a necháme přes noc v lednici uležet. Potom maso z marinády vyjmeme, osušíme, osolíme, opepříme a prudce na oleji opečeme. Marinádu přecedíme, koření a zeleninu přidáme k masu, přidáme část marinády a dusíme asi hodinu. Potom přidáme pokrájenou mrkev, zbylou cibuli a dál pečeme. Podle potřeby podlijeme vývarem, vodou nebo zbylou marinádou. Když je maso červené, přidáme rajčata pokrájená na půlky a pečeme ještě asi 5 minut. Podáváme s těstovinami nebo s rýží.

Tagy: recepty s rozmarýnem, recepty s jalovčinkami, recepty se šalvějí, recepty s bylinkami, recepty s brotanem, recepty ze skopového masa, artemisia abrotanum