Skopová korma

Suroviny na skopovou kormu:
1 kg skopové kýty
1 lžička fenyklu, koriandru, římského kmínu, pepře
semena ze tří tobolek kardamonu
1 lžička máku
1 lžička zázvoru
2 cibule
1 lžíce oleje
8 hřebíčků
2 lžičky skořice
3 cípky badyánu
palička česneku
3 listy citronely (1/2 lžičky strouhané citrónové kůry)
1 lžička soli
300 ml mléka
1 lžíce strouhaného kokosu
2 brambory

Příprava skopové kormy:
Fenykl, koriandr, římský kmín, kardamon, pepř, mák a zázvor jemně umeleme. Promícháme s jednou pokrájenou cibulí, v této směsi obalíme na kostky nakrájené skopové maso a necháme odležet. Mletou skořici s hřebíčkem a badyánem opečeme krátce na oleji, přidáme zbylou pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, citronelu a opékáme až bude cibule dozlatova. Přidáme obalené maso a ze všech stran osmahneme. Zalijeme mlékem s kokosem, osolíme a přikryté dusíme asi půl hodiny. Potom přidáme oloupané na kostičky pokrájené brambory, podle potřeby podlijeme vodou a dusíme doměkka. Podáváme nejlépe s rýží.

Tagy: citronela recepty, cymbopogon citratus, recepty s bylinkami, recepty ze skopového masa