Sumatránské dršťky

Suroviny na sumatránské dršťky:
1/2 kg drštěk
2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky mletého pepře a kmínu
2 lžičky chilli
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička sušené bazalky
1 lžička galgánu
1/2 lžičky zázvoru, kurkumy, citrónové kůry
2 lžíce oleje
3 lžíce mouky

Příprava sumatránských drštěk:
Dršťky nakrájíme na větší čtverečky a spolu s kořením, cibulí a česnekem uvaříme doměkka. Po té dršťky vyjmeme a opečeme na grilu. Vývar zahustíme jíškou z oleje a mouky. Opečené dršťky zalijeme omáčkou a podáváme s rýží.

Tagy: černý zázvor, recepty s galgánem, recepty z drštěk