Kuře s dřínkovou omáčkou
Suroviny na kuře s dřínkovou omáčkou:
1 kuře (asi 1 kg)
sůl
50 g másla
2 cibule
2 lžíce mouky
30 ml vývaru
3 lžíce rajského protlaku
1 lžička sušené bazalky
4 kuličky pepře
4 kuličky nového koření
špetka tymiánu
1 bobkový list
200 g vypeckovaných dřínků
50 g rozinek
50 g mandlí
1 lžička hnědého cukru
Příprava kuřete s dřínkovou omáčkou:
Kuře rozdělíme na 4 – 8 porcí, osolíme, opečeme na másle, přidáme
pokrájenou cibuli, podlijeme vodou nebo vývarem a zakryté dusíme doměkka.
Potom porce kuřete vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou,
osmahneme, přilijeme vývar a rozšleháme. Pak přidáme rajský protlak,
koření a vaříme asi čtvrt hodiny. Celá koření vyjmeme, přidáme
dřínky, oprané rozinky, pokrájené mandle, a povaříme ještě asi
10 minut. Dochutíme solí a cukrem. Porce kuřete dáme do omáčky a
prohřejeme. Podáváme s rýží.
Tagy: plody dřínu, využití dřínků, cornus, recepty z kuřecího masa