Dušené hovězí maso na hřebíčku

Suroviny na dušené hovězí maso na hřebíčku:
3/4 kg hovězího zadního masa
100 g slaniny
2 lžíce oleje
1 větší cibule
2 stroužky česneku
6 hřebíčků
200 ml červeného vína
pepř
sůl
špetka dobromysli nebo majoránky
1/2 kg rajčat

Příprava dušeného hovězího masa na hřebíčku:
Maso prošpikujeme klínky slaniny, osolíme, opepříme a opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek, koření a ještě osmahneme. Potom zalijeme červený vínem a dusíme asi půl hodiny. Přidáme nakrájená rajčata, přiklopíme a dusíme, až je maso měkké. Nakonec maso pokrájíme na plátky a omáčku propasírujeme hrubším sítem. Podáváme s těstovinami nebo rýží.

Tagy: recepty z hovězího masa, recepty s hřebíčkem, syzygium aromaticum