Šunka po virginsku

Suroviny na šunku po virginsku: ¨3/4 kg uzeného masa
1 – 2 lžíce cukru
1 lžička tlučených hořčičných semen
8 hřebíčků
2 šálky zeleného hrášku
2 plátky slaniny
1/2 šálku šlehačky
pepř
sůl
broskev nebo meruňky

Příprava šunky po virginsku:
Uzené maso protkneme hřebíčky, přendáme na pekáč, posypeme tlučenou hořčicí smíchanou s cukem a pečeme asi dvě hodiny, za občasného podlévání, v troubě doměkka. Boskve nebo meruňky rozpůlíme a čtvrt hodiny před koncem přidáme k masu. Hrášek zprudka opečeme na slanině, osolíme, opepříme, zalijeme smetanou a podáváme k masu. Jako přílohu použijeme vařené brambory.

Tagy: syzygium aromaticum, recepty z uzeného masa, recepty s hřebíčkem