Kuře po selsku

Suroviny na kuře po selsku:
1 velké kuře
1,8 kg brambor
100 g anglické slaniny
150 g oleje
1 velká cibule
1 svazeček libečku
50 g uzeného bůčku
2 lžíce rajského protlaku
vývar
pepř
sůl

Příprava kuřete po selsku:
Kuře očistíme, rozporcujeme, osolíme, opeříme a na oleji ze všech stran opečeme. Vyjmeme ho a ve šťávě opečeme na kolečka pokrájené brambory a cibuli. Připravené maso, slaninu a bůček urovnáme do pekáčku, poklademe opečenými brambory s cibulkou a přelijeme vývarem, do kterého jsme přimíchali protlak. Podle chuti dosolíme a přidáme libeček ve svazečku. Potom dusíme v troubě doměkka, ke konci libeček vyndáme. Na talířích můžeme porce ozdobit čerstvou zeleninou (kolečka rajčat, proužky papriky, sekanou zelenou petrželkou.

Tagy: recepty z kuřecího masa, levisticum officinale