Kuře na rozmarýnu

Suroviny na kuře na rozmarýnu:
1 kuře
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
snítka čerstvého rozmarýnu
petrželka
sladká paprika
pepř
sůl

Příprava kuřete na rozmarýnu:
Kuře potřeme vně i uvnitř solí, paprikou a pepřem. Dovnitř vložíme snítku petrželky. Lístky rozmarýnu pokrájíme na menší kousky a vsuneme pod kůži na prsou a na stehnech. Kuře opečeme na pekáči s rozpáleným olejem, potom ho položíme na záda, podlijeme trochou vody a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě doměkka. Kuře vyjmeme a rozpůlíme. Vypečenou šťávu dolijeme vodou, krátce povaříme a zjemníme máslem. Podáváme s bramborem nebo rýží.

Tagy: rosmarinus officinalis, recepty s rozmarýnem, recepty z kuřecího masa