Kuře na rozmarýnu
Suroviny na kuře na rozmarýnu:
1 kuře
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
snítka čerstvého rozmarýnu
petrželka
sladká paprika
pepř
sůl
Příprava kuřete na rozmarýnu:
Kuře potřeme vně i uvnitř solí, paprikou a pepřem. Dovnitř vložíme
snítku petrželky. Lístky rozmarýnu pokrájíme na menší kousky a vsuneme
pod kůži na prsou a na stehnech. Kuře opečeme na pekáči s rozpáleným
olejem, potom ho položíme na záda, podlijeme trochou vody a pečeme asi
hodinu v předehřáté troubě doměkka. Kuře vyjmeme a rozpůlíme.
Vypečenou šťávu dolijeme vodou, krátce povaříme a zjemníme máslem.
Podáváme s bramborem nebo rýží.
Tagy: rosmarinus officinalis, recepty s rozmarýnem, recepty z kuřecího masa