Badyánové cukroví s brusinkou

Suroviny na badyánové cukroví s brusinkou:
10 g badyánu
sušené brusinky
1,5 hrnku celozrnné pšeničné mouky
3/4 hrnku třtinového cukru
1/4 hrníčku kukuřičného škrobu
2 lžíce kokosového oleje
80 g másla
6 velkých lžic mléka
čokoládu s minimem cukru
sůl

Příprava badyánového cukroví se sušenou brusinkou:
Promícháme cukr, mouku, škrob, špetku soli, kokosový olej a změklé máslo. Přidáme zhruba 3 lžíce mléka a během hnětení dle potřeby další, až docílíme ideální vláčnosti. Přidáme rozdrcený badyán dle chuti. Vyválíme na cca 3 mm a vykrájíme oblíbené tvary.
Pečeme cca 20 min. v rozpálené troubě na 170 stupňů. Badyánové cukroví necháme na plechu zcela vychladnot. Po té potřeme čokoládou a ozdobíme sušenou brusinkou.

Tagy: hvězdicový anýz, pečeme na vánoce, snadné vánoční cukroví, lehké vánoční cukroví, vánoční cukroví, recepty z badyánu, illicium verum, voňavé vánoční cukroví, čínský anýz, aromatické vánoční cukroví