Vepřové maso po čínsku
Suroviny na přípravu vepřového masa po čínsku:
600 g vepřové kýty
1 cibulka
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
2 lžíce sušených předem namočených hub
2 lžíce sójové omáčky
1/4 lžičky chilli koření
1/4 lžičky kari koření
1/4 lžičky zázvoru
2 cípky badyánu (ne celé
hvězdičky)
2 papriky (póry)
1 rajče
olej
sůl podle chuti
Postup:
Vepřové maso nakrájené na nudličky krátce opečeme na oleji, přidáme
nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a dále opékáme. Přidáme sójovou
omáčku, koření, houby, pokrájené rajče, drobně pokrájené papriky a
opékáme za neustálého míchání. Podle potřeby dosolíme. Vepřové maso
po čínsku podávám s vařenou rýží.
Tagy: hvězdicový anýz, použití badyánu, recepty z vepřového masa, recepty z badyánu, illicium verum, čínský anýz