Hovězí plátky s badyánem
Suroviny na hovězí plátky s badyánem:
250 g hovězí svíčkové nebo hovězího zadního
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce bílého vína
1 lžíce oleje
4 cípky badyánu
škrobová moučka
sůl
Příprava hovězích plátků s badyánem:
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, přidáme sójovou omáčku, bílé víno
a promícháme. Na rozpáleném oleji vše osmahneme. Potom přendáme do
hlubšího kastrolu, přidáme badyán, zalijeme vodou a vaříme odkryté, až
je maso měkké. Zahustíme škrobovou moučkou, rozmíchanou ve studené vodě
a podle chuti dosolíme.
Tagy: hvězdicový anýz, použití badyánu, recepty z hovězího masa, recepty z badyánu, illicium verum, čínský anýz