Boloňská vepřová pečeně
Suroviny na boloňskou vepřovou pečeni:
3/4 kg vepřové pečeně
2 stroužky česneku
špetka fenyklu
pepř
sůl
1 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 lžíce petrželky
1/2 l mléka
4 – 5 žampiónů
Příprava boloňské vepřové pečeně:
Vepřové maso osolíme, opepříme, potřeme česnekem, okořeníme fenyklem a
necháme v lednici několik hodin uležet. Po té maso opečeme na oleji
s máslem, přidáme k němu cibuli a osmahneme. Přilijeme mléko a dusíme
doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho, do omáčky přidáme petrželku,
houby a ještě podusíme. Podáváme s těstovinami, rýží nebo
bramborem.
Tagy: recepty z vepřového masa, recepty s fenyklem, foeniculum vulgare