Boloňská vepřová pečeně

Suroviny na boloňskou vepřovou pečeni:
3/4 kg vepřové pečeně
2 stroužky česneku
špetka fenyklu
pepř
sůl
1 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 lžíce petrželky
1/2 l mléka
4 – 5 žampiónů

Příprava boloňské vepřové pečeně:
Vepřové maso osolíme, opepříme, potřeme česnekem, okořeníme fenyklem a necháme v lednici několik hodin uležet. Po té maso opečeme na oleji s máslem, přidáme k němu cibuli a osmahneme. Přilijeme mléko a dusíme doměkka. Když je maso měkké, vyndáme ho, do omáčky přidáme petrželku, houby a ještě podusíme. Podáváme s těstovinami, rýží nebo bramborem.

Tagy: recepty z vepřového masa, recepty s fenyklem, foeniculum vulgare