Myslivecké vepřové kotlety
Suroviny na myslivecké vepřové kotlety:
4 vepřové kotlety
pepř
sůl
špetka fenyklu
1 – 2 stroužky česneku
100 ml bílého vína
200 ml rajské šťávy
40 g másla
4 lžíce parmezánu
3 lžíce oleje
Příprava mysliveckých vepřových kotlet:
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme posypeme fenyklem a opečeme na
rozpáleném oleji po obou stranách. Maso vyjmeme, do pánve přidáme nadrobno
pokrájený česnek, opečeme, zalijeme vínem, přidáme rajskou šťávu a
povaříme. Kotlety na talířích přeléváme touto omáčkou, posypeme sýrem
a pokapeme máslem. Podáváme s dušenou rýží, s bramborem nebo
těstovinami.
Tagy: recepty z vepřového masa, recepty s fenyklem, foeniculum vulgare