Kuřecí stehýnka po myslivecku

Suroviny na kuřecí stehýnka po myslivecku:
4 stehýnka
4 celé pepře
1 hřebíček
2 zrnka nového koření
1 bobkový list
tymián
4 – 6 bobulek jalovce
3 lžíce oleje
cibule
stroužek česneku
sklenka bílého vína
2 lžíce rajského protlaku
petrželka
4 lžíce strouhaného sýra

Příprava kuřecích stehýnek po myslivecku:
Na rozehřátém oleji opečeme porce kuřete, přidáme pokrájenou cibuli, česnek, osmahneme, potom přidáme koření a podlijeme vínem. Dusíme do měkka, před tím než maso úplně změkne přidáme protlak, trochu vývaru nebo vody a šťávu povaříme. Nakonec vyjmeme celá koření. Podáváme s rýží nebo těstovinami, které přelijeme šťávou a posypeme strouhaným sýrem a petrželkou.

Tagy: recepty z kuřecího masa, juniperus communis, recepty s jalovčinkami