Ragú ze srnčí plece
Suroviny na ragú ze srnčí plece:
1 kg srnčí plece
3 lžičky cukru
150 g kořenové zeleniny
100 g másla
100 g slaniny
2 lžíce estragonového octa
1 sklenka červeného vína
1/2 cibule
5 kuliček pepře
6 jalovčinek
1 lžička citrónové šťávy
1 lžíce chlebových drobků
1 lžíce rybízové nebo brusinkové zavařeniny
podle chuti 1 bobkový list, snítka tymiánu, 4 zrnka nového koření
sůl
Příprava ragú ze srnčí plece:
Odleželé maso nakrájíme na větší kousky. Do kastrolu dáme slaninu
nakrájenou na kostky, máslo, kořenovou zeleninu, cibuli, cukr a opražíme
dohněda. Vložíme maso, opečeme a podlijeme vodou. Přidáme ocet, víno,
koření a dusíme doměkka. Potom zahustíme základ chlebem, přidáme
zavařeninu, citrón, omáčku ochutíme, případně přidáme vodu nebo víno.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Tagy: recepty s jalovčinkami, recepty ze zvěřiny, juniperus communis