Nadívaný bažant

Suroviny na nadívaného bažanta:
1 bažant
200 g jater
200 g slaniny
100 g šunky
2 žloutky
2 žemle
60 g másla
250 ml vývaru
200 ml červeného vína
5 jalovčinek
100 g žampiónů
pepř
sůl

Příprava nadívaného bažanta:
Umletá játra, polovinu slaniny pokrájenou na kostičky, pokrájenou šunku, žampióny, navlhčenou žemli a žloutky smícháme dohromady. Bažanta očistíme, uvnitř osolíme, naplníme nádivkou, obložíme zbytkem slaniny, polijeme máslem a pečeme za občasného polévání červeným vínem a vývarem. Do šťávy přidáme jalovec. Podáváme s bramborem a červeným zelím kořeněným jalovcem.

Tagy: recepty s jalovčinkami, recepty ze zvěřiny, juniperus communis