Nadívaný bažant
Suroviny na nadívaného bažanta:
1 bažant
200 g jater
200 g slaniny
100 g šunky
2 žloutky
2 žemle
60 g másla
250 ml vývaru
200 ml červeného vína
5 jalovčinek
100 g žampiónů
pepř
sůl
Příprava nadívaného bažanta:
Umletá játra, polovinu slaniny pokrájenou na kostičky, pokrájenou šunku,
žampióny, navlhčenou žemli a žloutky smícháme dohromady. Bažanta
očistíme, uvnitř osolíme, naplníme nádivkou, obložíme zbytkem slaniny,
polijeme máslem a pečeme za občasného polévání červeným vínem a
vývarem. Do šťávy přidáme jalovec. Podáváme s bramborem a červeným
zelím kořeněným jalovcem.
Tagy: recepty s jalovčinkami, recepty ze zvěřiny, juniperus communis