Pesto z česneku medvědího

Pokud si chceme sílu medvědího česneku užívat co nejdéle, třeba až do další sezóny, můžeme si ho uchovat naložený v oleji jako pesto. Jeho příprava je jednoduchá, rychlá a použití mnohostranné. Medvědí česnek lze v kuchyni přidat do těstovin, k bramborám, do polévek, pomazánek nebo jej třeba jen namazat na topinku.

Suroviny na pesto z česneku medvědího:
200 g lístků z medvědího česneku
120 ml olivového oleje (může být i slunečnicivý)
15 g soli

Příprava pesta z česneku medvědího:
Lístky omyjeme, osušíme a rozmixujeme. Během toho přiléváme olej a ke konci přidáme sůl. Naplníme do skleniček, uzavřeme a dáme do lednice.
Pokud nemáme v úmyslu skladovat medvědí česnek v oleji moc dlouho, můžeme přidat ořechy a lněná nebo slunečnicová semínka.

Tagy: allium ursinum, medvědí česnek v kuchyni, recept na pesto z medvědího česneku, medvědí česnek recepty, medvědí česnek pesto, použití medvědího česneku, recepty z medvědího česneku