Polévka s medvědím česnekem
Suroviny na polévku s medvědím česnekem:
200 g medvědího česneku
2 brambory
1 menší cibule
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
100 ml smetany ke šlehání
1 l drůbežího vývaru nebo vody
sůl
pepř
Příprava polévky s medvědím česnekem:
Nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme na másle, přidáme mouku a uděláme
klasickou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme brambory pokrájené
na kostičky, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec přidáme medvědí
česnek. Můžeme přisypat i čerstvé bylinky, například tymián nebo
bazalku. Vaříme dokud nezměknou brambory, přidáme smetanu, dobře
rozmícháme a rozmixujeme. Před podáváním můžeme dát do talíře ještě
lžíci smetany na zjemnění polévky. Podáváme s pečivem.
Tagy: allium ursinum, medvědí česnek v kuchyni, medvědí česnek recepty, použití medvědího česneku, recepty z medvědího česneku