Polévka s medvědím česnekem

Suroviny na polévku s medvědím česnekem:
200 g medvědího česneku
2 brambory
1 menší cibule
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
100 ml smetany ke šlehání
1 l drůbežího vývaru nebo vody
sůl
pepř

Příprava polévky s medvědím česnekem:
Nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme na másle, přidáme mouku a uděláme klasickou jíšku. Zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme brambory pokrájené na kostičky, podle chuti osolíme, opepříme a nakonec přidáme medvědí česnek. Můžeme přisypat i čerstvé bylinky, například tymián nebo bazalku. Vaříme dokud nezměknou brambory, přidáme smetanu, dobře rozmícháme a rozmixujeme. Před podáváním můžeme dát do talíře ještě lžíci smetany na zjemnění polévky. Podáváme s pečivem.

Tagy: allium ursinum, medvědí česnek v kuchyni, medvědí česnek recepty, použití medvědího česneku, recepty z medvědího česneku