Dušená ryba s bylinkami

Suroviny na dušenou rybu s bylinkami:
4 porce ryby
2 mladé cibulky
100 g másla
1 citrón
1/2 skleničky bílého vína
estragon
petrželka
4 lístky šajvěje
pepř
sůl

Příprava dušené yby s bylinkami:
Porce ryby pokapeme citrónem. Mezitím pokrájenou cibulku podusíme v pekáčku na másle, přidáme rybu, osolíme a opepříme. Přidáme polovinu pokrájených bylinek, část másla nakrájíme na plátky a poklademe jím rybu. Vše zalijeme vínem a pečeme v troubě 30 – 40 minut. Potom přidáme zbytek bylinek a dochutíme citrónovou šťávou. Dušenou rybu s bylinkami podáváme s vařenými brambory sypanými petrželkou a zeleninovým salátem.

Tagy: artemisia dracunculus, estragon recepty, recepty s estragonem, recepty s bylinkami, rybí recepty