Dušená ryba s bylinkami
Suroviny na dušenou rybu s bylinkami:
4 porce ryby
2 mladé cibulky
100 g másla
1 citrón
1/2 skleničky bílého vína
estragon
petrželka
4 lístky šajvěje
pepř
sůl
Příprava dušené yby s bylinkami:
Porce ryby pokapeme citrónem. Mezitím pokrájenou cibulku podusíme
v pekáčku na másle, přidáme rybu, osolíme a opepříme. Přidáme
polovinu pokrájených bylinek, část másla nakrájíme na plátky a poklademe
jím rybu. Vše zalijeme vínem a pečeme v troubě 30 – 40 minut. Potom
přidáme zbytek bylinek a dochutíme citrónovou šťávou. Dušenou rybu
s bylinkami podáváme s vařenými brambory sypanými petrželkou a
zeleninovým salátem.
Tagy: artemisia dracunculus, estragon recepty, recepty s estragonem, recepty s bylinkami, rybí recepty