Sterilované pečené papriky
Suroviny na sterilované pečené papriky:
2kg čerstvých paprik
Nálev:
0,8 l vody, 0,2 l 8% octa, 20 g soli, 100 g cukru, 5 zrnek pepře, 1/2 bobkového listu
Příprava sterilovaných pečených paprik:
Opláchnuté a osušené papriky opečeme na rozehřáté plotýnce nebo
v troubě, slupka však nesmí zhnědnout. Po opečení je dáme do hluboké
nádoby, zakryjeme poklicí a necháme chvíli stát. Potom je oloupeme,
zbavíme jádřinců a stopek, urovnáme do zavařovacích sklenic a zalijeme
horkým nálevem. Sklenice hned uzavřeme, vložíme do zavařovacího hrnce
s horkou vodou a sterilujeme. Nejdříve zahříváme 20 minut na
90 stupňů, potom sterilujeme při 90 stupních 25 minut (sklenice
0,7–0,9 l), 20 minut (sklenice 0,5 l).
Tagy: capsinum annuum, zavařování paprik, sterilovaná zelenina, zavařování zeleniny