Sušené papriky

Na sušení potřebujeme čerstvé a dužnaté červené, zelené nebo žluté papriky.
Celé papriky navlékneme na silné nitě tak, aby se nedotýkaly a měly dostatek vzduchu. Rozvěsíme je na vzdušném místě a usušíme.
Usušené papriky před použitím opláchneme, namočíme do teplé vody. aby nabobtnaly a zvláčněly a odstraníme jádřince. Můžeme je použít do masových šťáv a omáček nebo z nich připravit papriky plněmé mletým masem v rajské omáčce.
Papriky můžeme sušit také nakrájené. Očistíme je, zbavíme jádřinců, opláchneme, nakrájíme na půlky, čtvrtky nebo proužky, dáme do vroucí vody a povaříme asi 10 minut při mírném varu. Potom je necháme odkapat, rozložíme na plechy vyložené pečícím papírem a sušíme v troubě nebo sušárně asi při 50 stupních.

Tagy: capsinum annuum, uchování paprik, použití sušených paprik, sušení paprik, sušená zelenina