Anýzové cukroví

Suroviny:
200 g hladké mouky
50 g moučkového cukru
100 g tuku (hera)
3 žloutky
1/2 balíčku vanilkového cukru
1 lžíce anýzu
Sněhové těsto:
3 bílky
120 g moučkového cukru
50 g čokolády
100 g ořechů

Postup:
Na vál dáme mouku, cukr, mletý a prosátý anýz, změklý tuk, žloutky, vanilkový cukr a vypracujeme těsto, které necháme v lednice asi půl hodiny odpočinout. Těsto po té vyválíme na obdélník o tloušťce asi 6 mm, přesuneme ho na vymazaný plech, částečně upečeme a potom potřeme sněhovým těstem. Z doposud teplého těsta vykrájíme formičkou měsíčky. Sněhové těsto připravíme tak, že z bílků ušleháme pevný sníh, zlehka do něj zamícháme cukr, nastrouhanou čokoládu a mleté ořechy.

Tagy: anisum, aromatické vánoční cukroví, pečeme na vánoce, snadné vánoční cukroví, lehké vánoční cukroví, vánoční cukroví z bylinek, vánoční cukroví, voňavé vánoční cukroví