Malinový sirup

Suroviny na výrobu malinového sirupu:
dobře vyzrálé maliny
na 1 l šťávy 1,5 kg cukru a 1 g kyseliny citrónové

Příprava malinového sirupu:
Maliny přebereme, propláchneme na cedníku a rozmačkáme. Pokud jsou maliny červivé, namočíme je na 10 minut do vlažné vody se solí (20 g soli na 1 l vody) a potom propláchneme. Na 1 kg malin přidáme 0,75 l vody a necháme 12 hodin stát. Potom směs přefiltrujeme přes husté plátno. Šťávu odměříme,zahřejeme na 70 stupňů, podle množství přidáme cukr a kyselinu citrónovou, nalijeme do láhví a uzavřeme.

Tagy: rubus idaeus, výroba malinového sirupu, využití malin, šťáva z malin, zpracování malin, sirup z malin