Rebarborová marmeláda se zázvorem

Suroviny na rebarborovou marmeládu se zázvorem:
1 kg očištěné rebarbory
1 kg cukru
kousek zázvoru

Příprava rebarborové marmelády se zázvorem:
Omytou rebarboru oloupeme, odvážíme, nakrájíme na kousky, spaříme vroucí vodou a necháme odkapat. Rebarboru dáme po vrstvách do mísy, každou vrstvu posypeme cukrem a necháme přes noc stát. Druhý den dáme vše do kastrolu, přidáme zázvor zavázaný v řídkém plátýnku a za stálého míchání vaříme asi 20 minut, než začne marmeláda rosolovat. Zázvor vyndáme, rebarborovou marmeládu naplníme do skleniček, okraje sklenic otřeme a uzavřeme. Skleničky obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Tagy: rheum rhabarbarum, rebarbora recept, marmeláda z rebarbory, využítí rebarbory, reveňová marmeláda