Kuřecí stehna na šalvěji

Suroviny na kuřecí stehna na šalvěji:
6 kuřecích stehen
Marináda:
1/8 l suchého bílého vína
4 lžíce vinného octa
1/2 cibule
5 snítek čerstvé šalvěje
Omáčka:
200 ml kečupu
1 lžička medu
200 ml kysané smetany
1 – 2 lžičky suchého sherry
pepř
sůl

Příprava kuřecích stehen na šalvěji:
Několik lístečků šalvěje zasuneme pod kůži na stehýnkách, zbylou šalvěj povaříme s přísadami na marinádu, kterou potom necháme vychladnout. Vložíme do ní kuře a necháme odležet v chladničce nejméně hodinu. Mezitím si připravíme ze všech přísad omáčku. Stehýnka vyjmeme z marinády, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a opečeme pod rozehřátým grilem dozlatova (z každé strany asi 8 minut). Omáčku podáváme zvlášť.

Tagy: recepty z kuřecího masa, použití šalvěje, salvia officinalis, recepty se šalvějí