Kuřecí stehna na šalvěji
Suroviny na kuřecí stehna na šalvěji:
6 kuřecích stehen
Marináda:
1/8 l suchého bílého vína
4 lžíce vinného octa
1/2 cibule
5 snítek čerstvé šalvěje
Omáčka:
200 ml kečupu
1 lžička medu
200 ml kysané smetany
1 – 2 lžičky suchého sherry
pepř
sůl
Příprava kuřecích stehen na šalvěji:
Několik lístečků šalvěje zasuneme pod kůži na stehýnkách, zbylou
šalvěj povaříme s přísadami na marinádu, kterou potom necháme
vychladnout. Vložíme do ní kuře a necháme odležet v chladničce nejméně
hodinu. Mezitím si připravíme ze všech přísad omáčku. Stehýnka vyjmeme
z marinády, osušíme papírovou utěrkou, potřeme olejem a opečeme pod
rozehřátým grilem dozlatova (z každé strany asi 8 minut). Omáčku
podáváme zvlášť.
Tagy: recepty z kuřecího masa, použití šalvěje, salvia officinalis, recepty se šalvějí