Polévka minestra

Suroviny na polévku minestra:
500 g kostí
300 g hovězího masa (žebra)
1 kg zeleniny (mrkev, celer, kořenová petržel, kedluben,
květák, kapusta, špenát, salát, zelený hrášek,
zelené fazolky, 2 – 3 brambory, zelená paprika)
2 cibule
1 – 2 stroužky česneku
3 rajčata
3 lžíce oleje
bobkový list
1 snítka tymiánu
5 lístků bazalky
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
100 g špaget
2 lžíce parmezánu
1 lžíce petrželky nebo celerové natě

Příprava polévky minestra:
Kosti, maso, 1 pokrájenou cibuli, bobkový list dáme vařit a osolíme. Měkké maso a kosti vyjmeme. Na oleji opečeme mezitím pokrájenou zeleninu, cibuli a česnek. Potom vše dáme do polévky, včetně pokrájeného masa. Přidáme pokrájená rajčata, tymián, bazalku, pepř a rozlámané špagety. Nakonec polévku ochutíme posekanou petrželkou nebo celerovou natí. Na talíři polévku posypeme parmezánem. Místo bazalky můžeme dát celerovou nať nebo trochu majoránky.

Tagy: recepty s bazalkou, italská polévka, minestrone, ocimum basilicum