Makrela na bobkovém listu

Suroviny na makrelu na bobkovém listu:
1 větší makrela
bobkový list
sůl
pepř
olej
bylinková majonéza: 1 majolka, lžička nasekané
petrželky, pažitky, cibulky, popřípadě kaparů,
řeřichy, yzopu a podobně.

Příprava makrely na bobkovém listu:
Makrelu očistíme, rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a do každé porce vložíme bobkový list. Na oleji opečeme doměkka. Připravíme si bylinkovou majonézu. Do majolky přidáme nadrobno posekanou petželku, pažitku, cibulku a ostatní přísady. Každou porci makrely na talíři přelijeme lžící bylinkové majonézy, ozdobíme plátkem rajčete a kouskem zelené petrželky. Jako příloha se hodí vařené brambory.

Tagy: aurus nobilis, recepty s bobkovým listem, rybí recepty