Makrela na bobkovém listu
Suroviny na makrelu na bobkovém listu:
1 větší makrela
bobkový list
sůl
pepř
olej
bylinková majonéza: 1 majolka, lžička nasekané
petrželky, pažitky, cibulky, popřípadě kaparů,
řeřichy, yzopu a
podobně.
Příprava makrely na bobkovém listu:
Makrelu očistíme, rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a do každé
porce vložíme bobkový list. Na oleji opečeme doměkka. Připravíme si
bylinkovou majonézu. Do majolky přidáme nadrobno posekanou petželku,
pažitku, cibulku a ostatní přísady. Každou porci makrely na talíři
přelijeme lžící bylinkové majonézy, ozdobíme plátkem rajčete a kouskem
zelené petrželky. Jako příloha se hodí vařené brambory.
Tagy: aurus nobilis, recepty s bobkovým listem, rybí recepty