Křenová omáčka

Suroviny na křenovou omáčku:
60 g hladké mouky
40 g másla
200 ml mléka
200 ml smetany
cukr
sůl
špetka muškátového květu
křen

Příprava křenové omáčky:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, dobře promícháme a povaříme. Za chvilku přilijeme smetanu a omáčku vaříme celkem asi 20 minut. Pokud se nám udělají v omáčce žmolky, přecedíme jí. Omáčku osolíme, osladíme, přidáme muškátový květ, jemně nastrouhaný křen a necháme přejít varem. Křenovou omáčku můžeme zlepšit přidáním spařených, oloupaných a pokrájených mandlí.

Tagy: armoracia rusticana, křen recepty, recept na křenovou omáčku, recepty z křenu, bílá omáčka s křenem