Křenová omáčka
Suroviny na křenovou omáčku:
60 g hladké mouky
40 g másla
200 ml mléka
200 ml smetany
cukr
sůl
špetka muškátového
květu
křen
Příprava křenové omáčky:
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem, dobře
promícháme a povaříme. Za chvilku přilijeme smetanu a omáčku vaříme
celkem asi 20 minut. Pokud se nám udělají v omáčce žmolky, přecedíme
jí. Omáčku osolíme, osladíme, přidáme muškátový květ, jemně
nastrouhaný křen a necháme přejít varem. Křenovou omáčku můžeme
zlepšit přidáním spařených, oloupaných a pokrájených mandlí.
Tagy: armoracia rusticana, křen recepty, recept na křenovou omáčku, recepty z křenu, bílá omáčka s křenem