Levandulový sirup

Suroviny na přípravu levandulového sirupu:
400g levandulových větviček (snítky s květy)
1,5 kg cukru krystal
2 – 3 citróny
2 kousky celé skořice
750 ml vody

Příprava levandulového sirupu:
Větvičky levandule omyjeme, nalámeme na kousky, dáme do kastrolu s vodou, přidáme omyté citróny, pokrájené na plátky a skořici. Vše přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut. Hrnec odstavíme a necháme jeden den louhovat. Potom scedíme, přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme cukr. Ještě chvíli povaříme, naplníme do lahví nebo skleniček a uzavřeme. Levandulový sirup skladujeme v chladu.

Tagy: použití levandule, levandulový sirup recept, domácí výroba levandulového sirupu, sirup z levandule, lavandula angustifolia