Levandulový sirup
Suroviny na přípravu levandulového sirupu:
400g levandulových větviček (snítky s květy)
1,5 kg cukru krystal
2 – 3 citróny
2 kousky celé skořice
750 ml vody
Příprava levandulového sirupu:
Větvičky levandule omyjeme, nalámeme na kousky, dáme do kastrolu s vodou,
přidáme omyté citróny, pokrájené na plátky a skořici. Vše přivedeme
k varu a vaříme asi 20 minut. Hrnec odstavíme a necháme jeden den
louhovat. Potom scedíme, přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme
cukr. Ještě chvíli povaříme, naplníme do lahví nebo skleniček a
uzavřeme. Levandulový sirup skladujeme v chladu.
Tagy: použití levandule, levandulový sirup recept, domácí výroba levandulového sirupu, sirup z levandule, lavandula angustifolia