Kapr vařený v páře
Suroviny na Kapra vařeného v páře:
1 kg očištěného a vykuchaného kapra
1 a 1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky mletého kmínu
1 lžička čerstvého nebo sušeného kopru
1 a 1/2 lžičky soli
Kapr vařený v páře postup:
Očištěného a vykuchaného kapra nakrájíme přes hřbet na porce široké
asi 5 centimetrů (na podkovy). Porce naskládáme do porcelánové nebo
keramické mísy a zasypeme kořením a solí. Mísu dáme na napařovací
vložku do většího hrnce s vařící vodou a hrnec zakryjeme pokličkou. Asi
10 minut vaříme na větším plameni, potom ztlumíme a pozvolna dovařujeme
ještě asi třičtvrtě hodiny. Když se velké kosti začnou oddělovat od
masa a vystupovat na povrch, tak je kapr hotový. Uvařeného kapra na
talířích poléváme vývarem, který zbyl na dně mísy. Jako přílohu
použijeme chléb.
Tagy: zingiber officinale, zázvor a jeho použití, recepty se zázvorem, rybí recepty, ryby na zázvoru, bylinky na ryby, recepty zázvor