Vepřová plec na zázvoru
Suroviny na vepřovou plec na zázvoru:
3/4 kg vepřové plece
40 g čerstvého zázvoru
1 cibule
4 stroužky česneku
5 kuliček jalovce
1 lžíce hotové jíšky
pepř
sůl
Příprava vepřové plece na zázvoru:
Omytou plec potřeme jemně nastrouhaným zázvorem, osolíme, opeříme a
necháme 1 – 2 hodiny odležet. Potom dáme maso do pekáčku, přidáme
nadrobno pokrájenou cibuli, plátky česneku, posypeme nadrcenými
jalovčinkami a podlijeme trochou vody. Zapečeme asi 10 minut v troubě
rozehřáté na 220 stupňů, po té teplotu snížíme a propékáme doměkka.
Podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Nakonec
šťávu zahustíme jíškou.
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo bramborem.
Tagy: zingiber officinale, zázvor a jeho použití, zázvor recept vepřové, recepty se zázvorem, recepty z vepřového masa