Vepřová plec na zázvoru

Suroviny na vepřovou plec na zázvoru:
3/4 kg vepřové plece
40 g čerstvého zázvoru
1 cibule
4 stroužky česneku
5 kuliček jalovce
1 lžíce hotové jíšky
pepř
sůl

Příprava vepřové plece na zázvoru:
Omytou plec potřeme jemně nastrouhaným zázvorem, osolíme, opeříme a necháme 1 – 2 hodiny odležet. Potom dáme maso do pekáčku, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, plátky česneku, posypeme nadrcenými jalovčinkami a podlijeme trochou vody. Zapečeme asi 10 minut v troubě rozehřáté na 220 stupňů, po té teplotu snížíme a propékáme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Nakonec šťávu zahustíme jíškou.
Podáváme s bramborovým knedlíkem nebo bramborem.

Tagy: zingiber officinale, zázvor a jeho použití, zázvor recept vepřové, recepty se zázvorem, recepty z vepřového masa