Pstruh načerveno
Suroviny na pstruha načerveno:
2 středně velcí pstruzi
1 bílek
1 pórek
3 stroužky česneku
2 lžičky zázvoru
1 lžička cukru krupice
1 lžička Vegety
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce koňaku
2 – 3 sběračky vody
olej na smažení
Příprava pstruha na červeno:
Pstruhy vykucháme, vyndáme skřele, kůži očistíme a omyjeme. Po obou
stranách střed ryb nařízneme několika šikmými zářezy. Potom pstruhy
potřeme na povrchu i uvnitř rozšlehaným bílkem. Do hlubší pánve dáme
větší množství oleje (tolik, aby v něm byly ryby zpola ponořené),
rozehřejeme a vložíme pstruhy. Smažíme krátce po obou stranách dozlatova.
Potom olej z pánve slijeme, přímo na ryby dáme zázvor, cukr, sójovou
omáčku, česnek pokrájený na plátky a pórek nakrájený na špalíčky.
Nakonec nalijeme do pánve vodu tak, aby ryby byly zpola ponořené. Na prudkém
ohni přivedeme vodu k varu a zakryjeme. Asi 7 minut necháme pod pokličkou
dusit, až šťáva mírně zhoustne. Před koncem přidáme Vegetu, koňak,
případně ještě trochu vody. Podáváme ozdobené zeleninou a doplníme
chlebem.
Tagy: zingiber officinale, zázvor a jeho použití, recepty se zázvorem, rybí recepty, ryby na zázvoru, bylinky na ryby, recepty zázvor