Pstruh načerveno

Suroviny na pstruha načerveno:
2 středně velcí pstruzi
1 bílek
1 pórek
3 stroužky česneku
2 lžičky zázvoru
1 lžička cukru krupice
1 lžička Vegety
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce koňaku
2 – 3 sběračky vody
olej na smažení

Příprava pstruha na červeno:
Pstruhy vykucháme, vyndáme skřele, kůži očistíme a omyjeme. Po obou stranách střed ryb nařízneme několika šikmými zářezy. Potom pstruhy potřeme na povrchu i uvnitř rozšlehaným bílkem. Do hlubší pánve dáme větší množství oleje (tolik, aby v něm byly ryby zpola ponořené), rozehřejeme a vložíme pstruhy. Smažíme krátce po obou stranách dozlatova. Potom olej z pánve slijeme, přímo na ryby dáme zázvor, cukr, sójovou omáčku, česnek pokrájený na plátky a pórek nakrájený na špalíčky. Nakonec nalijeme do pánve vodu tak, aby ryby byly zpola ponořené. Na prudkém ohni přivedeme vodu k varu a zakryjeme. Asi 7 minut necháme pod pokličkou dusit, až šťáva mírně zhoustne. Před koncem přidáme Vegetu, koňak, případně ještě trochu vody. Podáváme ozdobené zeleninou a doplníme chlebem.

Tagy: zingiber officinale, zázvor a jeho použití, recepty se zázvorem, rybí recepty, ryby na zázvoru, bylinky na ryby, recepty zázvor