Bezová šťáva za studena
Suroviny na přípravu bezové šťávy za studena:
50 květů černého bezu
3 litry převařené vody
8 citrónů
2 kg cukru
Příprava bezové šťávy za studena:
Květy černého bezu necháme 24 hodin vyluhovat v převařené vodě a potom
přecedíme. Do šťávy vymačkáme citróny a přidáme cukr. Cukr necháme
rozpustit a pořádně promícháme. Plníme do čistých lahví.
Květů můžeme použít i více, šťáva bude silnější a chutnější.
Květy pro výrobu bezové šťávy by měly být kvalitní, otrhané ve
správný čas. Pokud by se sbíraly před odkvětem, nebude šťáva tak
sladká.
Tagy: sambucus nigra, recept na bezovou šťávu, výroba bezové šťávy, domácí bezová šťáva, šťáva z květů černého bezu, použití černého bezu