Kopřivový špenát
Suroviny na přípravu kopřivového špenátu:
800 g listů z mladých kopřiv
1 cibule
2 – 4 stroužky česneku
2 vejce
4 lžíce mléka
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce strouhanky
1 lžíce másla
sůl
Příprava kopřivového špenátu:
Kopřivové listy omyjeme, spaříme vroucí vodou, slijeme a nadrobno
posekáme. Na másle orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku,
zapražíme, přidáme mléko a povaříme. Potom přidáme kopřivy,
prolisovaný česnek, osolíme a dusíme ještě asi čtvrt hodiny. Kopřivový
špenát zahustíme ještě strouhankou a vejci.
Tagy: urtica dioica, kopřiva v receptech, recepty z kopřivy, použití kopřivy, špenát z kopřiv