Nadívané jarní kuře

Suroviny na nadívané jarní kuře:
1 kuře
kuřecí játra
2 vejce
3 žemle
1 lžíce másla
mléko
muškátový květ
1 lžíce spařených kopřivových listů
1 lžička sekané petrželky
sůl
olej

Příprava nadívaného jarního kuřete:
Žemle rozkrájíme a rozmočíme v mléce. Potom je vymačkáme a rozmícháme s muškátovým květem, petrželkovou natí, listy kopřivy, solí, rozehřátým máslem, žloutky a posekanými játry. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Kuře naplníme nádivkou a zašijeme. Za občasného podlévání pečeme dozlatova.

Tagy: recepty z kuřecího masa, kopřiva v receptech, nádivka z kopřiv, recepty z kopřivy, použití kopřivy, urtica dioica, recepty s bylinkami