Celerový salát s kuřecím masem

Suroviny na celerový salát s kuřecím masem:
1 hlávka endívie (frisé salát)
1 střední celer
3 řízky z kuřecích prsou
2 jablka
3 lžíce citrónové šťávy
2 pomeranče
2 grapefruity
1 bílý jogurt
100 ml smetany
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky kari koření
špetka chilli
čerstvě mletý pepř
sůl

Příprava celerového salátu s kuřecím masem:
Kuřecí maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji 5 – 6 minut. Maso nacháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Salát omyjeme, potrháme na malé kousky a urovnáme do mísy. Přidáme nakrájené kuřecí maso, jablka zakapaná citrónovou šťávou, nakrájená na plátky, najemno nakrájený celer a překrájené dílky pomeranče a grepu. Šťávu z pomerančů a grepu při krájení zachytíme a použijeme do marinády spolu s jogurtem a smetanou. Marinádu ještě osolíme, přisladíme, okořeníme a salát s ní přelijeme.

Tagy: endívie, recepty z celeru, recepty z kuřecího masa, apium graveolens, frisé