Celerový salát s kuřecím masem
Suroviny na celerový salát s kuřecím masem:
1 hlávka endívie (frisé salát)
1 střední celer
3 řízky z kuřecích prsou
2 jablka
3 lžíce citrónové šťávy
2 pomeranče
2 grapefruity
1 bílý jogurt
100 ml smetany
1/2 lžičky cukru
1/2 lžičky kari koření
špetka chilli
čerstvě mletý pepř
sůl
Příprava celerového salátu s kuřecím masem:
Kuřecí maso osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji 5 –
6 minut. Maso nacháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Salát omyjeme,
potrháme na malé kousky a urovnáme do mísy. Přidáme nakrájené kuřecí
maso, jablka zakapaná citrónovou šťávou, nakrájená na plátky, najemno
nakrájený celer a překrájené dílky pomeranče a grepu. Šťávu
z pomerančů a grepu při krájení zachytíme a použijeme do marinády spolu
s jogurtem a smetanou. Marinádu ještě osolíme, přisladíme, okořeníme a
salát s ní přelijeme.
Tagy: endívie, recepty z celeru, recepty z kuřecího masa, apium graveolens, frisé