Kuřecí prsa s celerovými stonky

Suroviny na kuřecí prsa s celerovými stonky:
250 g kuřecích prsou
střední miska mladých stonků celeru bez listů
6 stroužků česneku
1 lžička Vegety
1/2 lžičky soli
1 lžíce octa
olej na smažení
Na obalení masa:
2 vejce
2 lžičky Solamylu
trochu vody na rozředění

Příprava kuřecích prsou s celerovými stonky: Maso nakrájíme na nudličky a rozmícháme v misce se Solamylem vejcem a vodou. Do pánve s rozehřátým olejem dáme maso a mícháme, aby se nám nudličky neslepily. Až maso zbělá (asi za 4 minuty), přidáme celerové stonky šikmo nakrájené na menší kousky. Osolíme, promícháme a už jen velmi krátce smažíme, aby stonky zůstaly zelené a křehké. Potom přidáme do pánve Vegetu, kápneme ocet pro zvýraznění chuti, promícháme a přidáme česnek pokrájený na tenké plátky. Pánev hned odstavíme a můžeme podávat.

Tagy: apium graveolens, recepty z celeru, recepty z kuřecího masa