Česneková tinktura
Tento recept byl nalezen v roce 1974 v Číně vytesán na hliněné destičce. Lidský organismus zbavuje usazenin tuku a cholesterolu a působí jako prevence proti infarktům. Jeho pravidelné užívání by mělo zlepšovat zrak a regenerovat lidský organismus. Má také výborné antioxidační vlastnosti, takže funguje také jako prevence proti rakovině a dá se použít jako alternativní metoda k přípravkům na snížení krevního tlaku.
Suroviny na přípravu česnekové tinktury:
350 g česneku
200 g čistého lihu
Příprava česnekové tinktury:
Česnek oloupeme, rozetřeme, dáme do sklenice, zalijeme lihem, uzavřeme a
necháme na tmavém a chladném místě 14 dní ležet. Po této době
přepasírujeme přes hustou tkaninu, necháme ještě dva dny uležet a
můžeme užívat. Aby se potlačila chuť česneku, je dobré jí přidávat do
mléka.
Rozpis užívání česnekové tinktury:
..........před snídaní…před obědem…před večeří
1.den – 1 kapka..........2 kapky.........3 kapky
2.den – 4 kapky...........5 kapek.........6 kapek
3.den – 7 kapek..........8 kapek.........9 kapek
4.den – 10 kapek.......11 kapek.......12 kapek
5.den – 13 kapek.......14 kapek.......15 kapek
6.den – 15 kapek.......14 kapek.......13 kapek
7.den – 12 kapek.......11 kapek.......10 kapek
8.den – 9 kapek..........8 kapek.........7 kapek
9.den – 6 kapek..........5 kapek.........4 kapky
10.den – 3 kapky.........2 kapky.........1 kapka
Od 11.dne užíváme 3 x denně 25 kapek před jídlem, dokud dávku
nespotřebujeme. Účinky česnekové tinktury by měly v organismu
přetrvávat pět let. Po této době by se měla kůra opakovat.
Preventivně se doporučuje užívat během zimního období 15 – 20 kapek
tiktury denně.
Tagy: allium sativum, tinktura na snížení krevního tlaku, očistná tinktura, tinktura proti cholesterolu, tinktura z česneku, výroba česnekové tinktury