Nakládaný česnek

Suroviny na nakládaný česnek:
čerstvý česnek
Suroviny na nálev:
na 1 l vody 0,25 l 8% octa, 25 g soli, 50 g pískového cukru (vše svaříme)
Koření a přísady (pro slenici o obsahu 370 ml):
2 pepře, 1 nové koření, malý kousek bobkového listu, 1/4 lžičky žlutých hořčičných semínek, kousek kapie

Postup nakládání česneku:
Stroužky česneku oloupeme, opláchneme, nasypeme do skleniček, přidáme opláchnuté koření a kapii a zalijeme horkým nálevem. Skleničky s naloženým česnekem uzavřeme víčky a sterilujeme: zahřátí na 90 stupňů – 20 minut, sterilace při 90 stupních také dvacet minut.

Tagy: allium sativum, zavařování zeleniny, sterilovaný česnek, uchování česneku