Skopová kýta špikovaná česnekem
Suroviny na skopovou kýtu špikovanou česnekem:
1 a 1/2 kg skopové kýty
1 – 2 paličky česneku
50 g másla
2 lžíce rajského protlaku
3 lžíce červeného vína
4 zelené papriky
200 g zelených fazolek
pepř
sůl
trochu pálivé papriky
petrželka
celerová nať
Příprava skopové kýty špikované česnekem:
Skopovou kýtu osolíme, opeříme, prošpikujeme stroužky česneku a pečeme
(asi 2 hodiny). Pokrájené papriky a fazolky opečeme na másle, přidáme
protlak, víno, pálivou papriku, rozsekanou celerovou nať a petrželku a
uvaříme hustou omáčku. Porce kýty před podáváním přelijeme touto
omáčkou. Jako příloha ke skopové kýtě špikované česnekem se hodí
chléb, brambory nebo rýže.
Tagy: allium sativum, recepty s česnekem, recepty ze skopového masa, příprava skopového masa