Kuře tabako
Suroviny na kuře tabako:
1 kuře
8 stroužků česneku
3 lžíce oleje
1 lžička pepře
sůl
Příprava kuřete tabako:
Kuře rozpůlíme podél páteře, hřbetní kost vyjmeme a rozložíme. Díly
mírně naklepeme, aby byly co nejplošší, dáváme při tom pozor, abychom
neprorazili kostmi kůži. Osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme
prolisovaným česnekem. Na pánvi pečeme na rozpáleném oleji po obou
stranách asi 15 minut. Kuře při tom zatěžkáme například kastrolem
s vodou, aby bylo dobře přitlačeno k pánvi. Obložíme plátky čerstvých
okurek nebo rajčat, přeléváme omáčkou tkemali (studená gruzínská
sladkokyselá švestková omáčka). Jako přílohu ke kuřeti tabako
podáváme chléb.
Tagy: tkemali, recepty s česnekem, recepty z kuřecího masa, allium sativum