Kuře tabako

Suroviny na kuře tabako:
1 kuře
8 stroužků česneku
3 lžíce oleje
1 lžička pepře
sůl

Příprava kuřete tabako:
Kuře rozpůlíme podél páteře, hřbetní kost vyjmeme a rozložíme. Díly mírně naklepeme, aby byly co nejplošší, dáváme při tom pozor, abychom neprorazili kostmi kůži. Osolíme, opepříme a po obou stranách potřeme prolisovaným česnekem. Na pánvi pečeme na rozpáleném oleji po obou stranách asi 15 minut. Kuře při tom zatěžkáme například kastrolem s vodou, aby bylo dobře přitlačeno k pánvi. Obložíme plátky čerstvých okurek nebo rajčat, přeléváme omáčkou tkemali (studená gruzínská sladkokyselá švestková omáčka). Jako přílohu ke kuřeti tabako podáváme chléb.

Tagy: tkemali, recepty s česnekem, recepty z kuřecího masa, allium sativum