Kuře asopao
Suroviny na kuře asopao:
1 a 1/2 kuřete rozděleného na porce
1 lžička prolisovaného česneku
1/2 lžičky dobromyslu nebo
majoránky
1 lžička mletého pepře
1 lžička soli
1/2 hrnečku nakrájené cibule
1 hrneček nakrájené papriky
50 g bůčku nakrájeného na kostičky
50 g olivového oleje
1/2 kg rajčat
400 g vařené rýže
1 a 1/2 l vývaru
300 g sterilovaného hrášku
1/2 hrnečku strouhaného sýra
olivy
kapary
Příprava kuřete asopao:
Z česneku, pepře, sušené dobromysli a soli uděláme pastu a potřeme jí
porce kuřete. Na rozehřátém oleji opečeme kuře dohněda a vyjmeme. Do
tuku, po kuřeti dáme cibuli, papriku, bůček, rajčata, opečeme a znovu
vložíme kuře. Podusíme asi 1/2 hodiny, potom přelijeme vývarem, přidáme
hrášek, rýži, olivy, kapary, sýr a prohřejeme. Porce je pro 6 osob.
Tagy: allium sativum, recepty s česnekem, recepty z kuřecího masa