Cibulový sirup na kašel

Cibule obsahuje spoustu tělu prospěšných vitamínů a minerálů. Je velmi oblíbená v naší kuchyni, ale i v domácím lékařství. Šťáva z cibule je dobrá na odhlenění organismu a posílení našeho imunitního systému.
Na cibulový sirup na kašel potřebujeme cibuli, cukr, med a šroubovací sklenici.
Cibuli nakrájíme nadrobno, a skládáme po vrstvách do sklenice. Každou vrstvu zasypeme maximálně jednou lžící cukru. Místo cukru nebo části cukru můžeme použít med. Každou vrstvu můžeme také zakapat citrónovou šťávou nebo proložit plátkem citrónu. Sklenici naplníme do poloviny, poslední vrstvu cibule zasypeme cukrem, uzavřeme víčkem a uložíme do lednice. Po 24 hodinách se nám uvolní šťáva, kterou užíváme po lžičkách několikrát denně. Cibulový sirup na kašel je použitelný asi tři dny.

Tagy: allium cepa, účinky cibulového sirupu, cibulová šťáva proti kašli, léčivé účinky cibule, cibulová medicína, šťáva z cibule na kašel, použití cibule, sirup z cibule a cukru