Hovězí Stroganoff

Suroviny na hovězí Stroganoff:
500 g hovězí svíčkové
2 cibule
40 g másla
30 g hladké mouky
1/4 l vývaru
1/2 lžičky hořčice
1 lžíce citrónové šťávy
sůl
pepř
1 rajče
1 lžíce rajského protlaku
1/8 l kysané smetany
2 okurky
100 g předem podušených žampiónů
malá sklenička šampaňského
1 lžíce sójové omáčky

Příprava hovězího Stroganoff:
Nahrubo pokrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova, zasypeme moukou, zalijeme vývarem, přidáme hořčici, sůl, citrónovou šťávu a čtvrt hodiny dusíme. Potom přidáme smetanu, nakrájené rajče, protlak, podušené žampióny a nakrájené okurky. Maso pokrájíme na kostky nebo nudličky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle tak, aby uvnitř zůstalo růžové. Smícháme s omáčkou, přidáme šampaňské, sójovou omáčku a krátce povaříme. Hovězí Stroganoff podáváme nejlépe s rýží.

Tagy: recepty z hovězího masa, použití cibule, recepty z hovězí svíčkové