Sterilovaný cibulový salát
Suroviny na strerilovaný cibulový salát:
cibule dobré jakosti
Koření pro litrovou sklenici:
1 bobkový list
1/3 lžičky žlutých hořčičných semínek
2 zrnka nového koření
Nálev :
na 1 l vody 120 g cukru, 30 g soli, 0,3 l 8% octa
Příprava sterilovaného cibulového salátu:
Cibuli oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenká půlkolečka a vsypeme do
sklenic, na jejichž dno jsme dali opláchnuté koření, zalijeme horkým
nálevem a dobře uzavřeme. Sklenice s cibulovým salátem vložíme do
zavařovacího hrnce s horkou vodou a sterilujeme. Doba sterilace: zahřátí
na 85 stupňů – 20 minut, sterilace při 85 stupních – 25 minut
(sklenice 0,7 – 0,9 l), 20 minut (sklenice 0,5 l).
Tagy: allium cepa, použití cibule, zavařování zeleniny